«

»

Besparen op je printkosten

Heb je een printer thuis of op kantoor staan? Dan weet jij als geen ander dat dit grote geld slurpers zijn. Toch kunnen veel mensen nog erg veel besparen op hun printkosten door enkele gemakkelijke aanpassingen te maken. In dit artikel laten we je zien welke aanpassingen dit zijn en hoe je tot wel 80% kunt besparen op deze printkosten! Voor de mensen die niet van lezen houden hebben we ook een overzichtelijke infographic toegevoegd aan dit artikel. Deze infographic is toegespitst op ondernemers, maar is op iedereen van toepassing. Alle informatie uit dit artikel en de infographic is afkomstig van Alleeninkt.nl. Wil je meer weten over het besparen van printkosten of wil je goedkope inkt bestellen? Neem dan eens een kijkje op hun website.

Keuze van je printer

Misschien heb je thuis al een printer staan, dan is het soms raadzaam om eens te kijken of je niet beter een andere kunt aanschaffen. Sommige printers zijn namelijk echte geld slurpers. Mocht je nog een nieuwe printer moeten kopen, dan dien je goed op te letten op de volgende punten:

  1. Is het mogelijk imitatie inkt te gebruiken? – imitatie inkt is inkt dat niet afkomstig is van de fabrikanten van de printers. Deze fabrikanten hanteren extra hoge prijzen, aangezien de printers tegenwoordig nog maar een paar tientjes kosten. De inkt van deze fabrikanten is soms duurder dan goud of olie. Dit artikel geeft zelfs aan dat printerinkt de duurste vloeistof op aarde is.
  2. Is het mogelijk enkele instellingen van de printer te veranderen? – Lees hieronder over welke instellingen we het hebben.

Pas de instellingen van de printer aan

Bij veel printers is het mogelijk om diverse instellingen aan te passen, zodat je uiteindelijk minder geld kwijt bent aan inkt. Zorg dus ook dat je een printer aanschaft die deze mogelijkheden biedt.

  1. Stel de kwaliteit van een printje naar beneden – Hoef je niet hele belangrijke documenten te printen? Dan is het vast niet erg dat de kwaliteit van een printje iets minder is. Door de kwaliteit van een printje naar beneden te stellen, gebruikt de printer minder inkt per printje.
  2. Stel de printer automatisch in op zwart-wit printen – Kleuren inkt is duurder dan zwart-wit inkt. Print daarom zo veel mogelijk in zwart-wit.
  3. Stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen – Door dubbelzijdig te printen, bespaar je op papierkosten.

Pas de instellingen van je tekstverwerker aan

Naast het feit dat je de instellingen van je printer kunt aanpassen, kun je dit ook voor je tekstverwerker doen. Er bestaan namelijk lettertypes die minder inkt verbruiken. Ecofont is zo’n lettertype. Je dient hier wel een licentie voor aan te schaffen, maar ze geven zelf aan dat je met hun lettertype tot wel 70% kunt besparen op je printkosten.

Printmanagement

Misschien een open deur, maar geen onbelangrijke. Je moet namelijk ook bij jezelf na gaan wat wel en wat niet noodzakelijk is om te printen. Let er maar eens op wat je allemaal print. Waarschijnlijk is dit lang niet allemaal noodzakelijk. Stel daarom voor jezelf een regelement op met wat je wel en niet mag printen. Je kunt dit regelement op je printer plakken. Let maar eens op hoeveel je op deze manier bespaart.

Hieronder vind je alle informatie nog eens terug in een overzichtelijke infographic.

infographic besparen met printen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Meer in bespaartips, besparen huishouden
Tips om te besparen op je telefoonkosten

4 tips om te besparenop je telefoonkosten voor studenten Ben je student? Dan moet je een beetje op de kleintjes...

Sluiten