«

»

Leuk huis inrichten met beperkt budget

Een warm en gezellig huis is wel zo fijn. Veel mensen hebben in deze tijd niet al te veel geld om uit geven aan een inrichting. Toch is het zeker mogelijk om met een beperkt budget toch je huis leuk in te richten. Maar ja, hoe doe je dit zonder dat het teveel kost? Lees direct tips om je huis in te richten, geheel naar jouw smaak.

Shop bij de kringloop

Kringloop winkelen had voorheen een wat negatieve klank maar is momenteel weer helemaal hip. Voor weinig geld vind je vaak de leukste meubels en andere dingen om je huis goedkoop in te richten. Als je goed zoekt vind je, naast heel veel rommel, ook regelmatig echt pareltjes die nog meer dan prima te gebruiken zijn.

Doe het zelf!

Je kunt vaak veel meer dan je zelf denkt! Dat oude tafeltje dat eigenlijk rijp is voor het grofvuil, is met een likje verf om te toveren tot een tafeltje dat er als nieuw uit ziet. Ter inspiratie kun je op Pinterest of Welke.nl kijken, daar vind je diverse ideeën die je heel gemakkelijk kunt ‘pinnen’ en terug kunt kijken om zo je eigen moodboard te creëren. Vaak staat er zelfs een how-to bij. Van vazen uit flesjes tot complete nieuwe stoelen van allerlei materialen, tot betonnen kruken en tafels van boomstammen.

Wanneer je in je vrienden- en kennissenkring laat vallen dat je op zoek bent naar een nieuwe inrichting, krijg je wellicht vanuit onverwachte hoeken leuke dingen aangeboden. Er is altijd wel iemand blij dat hij van z’n oude spullen af kan, en zo ben jij weer blij met dat leuke stoeltje of leuke fotolijsten. En ben je echt heel handig, dan kun je misschien zelfs nog een extra zakcentje ermee verdienen.

Facebook groepen en Marktplaats

Heb je niet zo’n kennissenkring, dan heeft tegenwoordig elke stad/gemeente wel een Facebookgroep (bijvoorbeeld “Gratis, geven, ruilen/loten Amsterdam”) waarin er zaken te ruil worden aangeboden of worden weg gegeven. Op een laagdrempelige manier kun je dan gratis of voor weinig geld een nieuwe inrichting bij elkaar ‘verzamelen’. Of zoek eens op Marktplaats, voor ‘gratis op te halen’ spullen in de buurt. Wie weet wat voor leuks hier tussenzit in jouw regio.

Natuurlijk is het ook leuk om af en toe echt iets nieuws te kopen. Let dan vooral op aanbiedingen, er is gemiddeld genomen elke twee maanden wel ergens bijvoorbeeld verf in de aanbieding. Op die manier kun je de basis van je inrichting goedkoop vernieuwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Meer in bespaartips, besparen, besparen huishouden
Besparen op je energierekening

Uit onderzoek blijkt dat Nederlandse huishoudens alleen al in de winter tot € 350 kunnen besparen. Woningisolatie levert het meeste...

Sluiten