«

»

Hoe houd je een witte hanglamp wit?

Het is een frustratie die iedereen wel kent, hoe houd je iets dat wit is wit? Met andere woorden hoe voorkom je dat witte hanglampen vuil worden en als ze dan toch vuil geworden zijn hoe maak je het dan weer schoon. Als je witte lamp vies is hoef je niet direct een nieuwe lamp te kopen. Hier zijn tips om je witte lamp schoon te maken en dat bespaart je geld.

Witte lampHet een en ander hangt natuurlijk af van het materiaal waar de witte hanglamp van gemaakt is. Soms kun je vuiligheid gewoon met een doekje en sopje van de lamp afwassen een andere keer moet je er wat meer moeite voor doen om hanglampen wit te krijgen.

In het algemeen geldt dat harde materialen zoals plastic, kunststof, metaal of glas goed af te wassen zijn. Let er wel op dat je geen ruwe spons of bijtende schoonmaakmiddelen gebruikt. Maar heeft de witte hanglamp een stoffen kap dan is het een ander verhaal.

Een stoffen kap doe je namelijk niet zomaar even in een wasmachine. En even met een vochtige doek afdoen werkt niet want dan krijg je lelijke gele vochtranden. Het beste wat je kunt doen is voorzorgsmaatregelen nemen. En dat doe je bijvoorbeeld met die spray die ook je canvas schoenen vocht en vuil afstotend maakt. Vuil hecht zich er niet meer aan en je kunt de witte hanglamp zo af en toe afdoen met een vochtig doekje.

Een hanglamp wit houden is vaak nog moeilijker, want niet alleen vuil kan een probleem zijn. Ook direct zonlicht kan voor verkleuring zorgen, zorg er dus bij voorkeur voor dat zon geen probleem kan zijn. Zeker kunststof lampen kunnen echt een probleem worden, ze kunnen namelijk verkleuren naar geel.

Een ander veel voorkomend probleem is de poep van vliegen. Hierdoor krijgen witte hanglampen zwarte stipjes. Deze zijn best lastig te verwijderen. Op een stoffen kap zal je met een zacht borsteltje deze moeten proberen weg te poetsen. Op harde materialen kun je dit met een zacht sponsje en een sopje doen om krassen te voorkomen.

Ook stof zorgt er voor dat je de hanglamp grauwig overkomt. Regelmatig stoffen, eventueel met een zachte stofborstel maakt de hanglamp wit. Zo borstel je namelijk het stof er af en komt de ondergrond weer schoon tevoorschijn.

Hanglampen wit houden is niet moeilijk maar vaak wel een lastig karweitje. Je hebt er meestal een stoel of ladder voor nodig waardoor je het eigenlijk liever uitstelt. En daar schuilt het grootste gevaar, net zoals met de was geldt ook hier dat regelmatig viezigheid verwijderen voor een wit resultaat zorgt en dat is wat je wilt.

Interesse in een nieuwe hanglamp? Bekijk het gehele assortiment op Directlampen.nl. Probleem alleen eerst een bestaande witte lamp, schoon te maken, voordat je een nieuwe koopt!

Overige hanglamp bronnen:

Fabrieks hanglampen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Meer in besparen, besparen huishouden
Handige bespaartips voor ouders

Ouders hebben vaak een dubbele baan. Het opvoeden van kinderen kan worden gezien als een van de meest tijdrovende activiteiten,...

Sluiten