«

Goedkoop een feestje geven

Ben je jarig of is er een andere gelegenheid om een feestje te geven, maar zit je eigenlijk een beetje krap bij kas? Geen zorgen! In dit artikel geven wij een aantal handige tips om een budget feestje te organiseren dat toch erg gezellig is. Want een feestje moet je natuurlijk nooit aan je voorbij laten gaan.

feestje geven

Tip 1: Ga ver van te voren op koopjes jacht

Zorg dat je jouw feestje ruim van te voren plant. Dat is niet alleen makkelijk voor je bezoekers, maar ook nog eens fijn voor je portemonnee. Je hebt dan namelijk ruimschoots tijd om op koopjes jacht te gaan. Ga op zoek naar bier en wijn in de aanbieding en bekijk ook eens of er hapjes en snacks in de aanbieding zijn. Pas natuurlijk wel op dat je hapjes niet over de datum gaan. Wijn is lang houdbaar, waardoor je gemakkelijk ver van te voren wijn in de aanbieding kunt kopen. Verzamel het in een wijnkoelkast, zodat jouw gasten op temperatuur wijn kunnen drinken.

Tip 2: Goedkope entertainment

Je wilt natuurlijk niet dat je gasten zich vervelen tijdens jouw feestjes en daarom is een beetje entertainment een must. Je kunt dit natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt. Je kunt bijvoorbeeld een hele band inhuren, maar dit past niet meer bij een budget feest. Het kan natuurlijk ook veel goedkoper! Koop bijvoorbeeld een aantal beerpong bekers en zet hiervoor een simpel tafeltje klaar. Gegarandeerd succes!

Tip 3: Maak gebruik van muzikale kennissen

Hierboven hadden we het al even over het inhuren van een band. Dit gaat gigantisch in de kosten oplopen. Toch is het soms niet onmogelijk om gratis live muziek te regelen. Heb je een kennis die een muziek instrument bespeelt, of speel je zelf een muziek instrument? Ga dan samen live optreden! Dit brengt altijd een hele leuke sfeer met zich mee. Vaak is dit nog leuker dan het inhuren van een band, aangezien de groep degene kent die aan het optreden is.

Tip 4: Karaoke zingen

Heb je niet zo’n muzikaal talent in je vriendengroep zitten en ben je zelf ook niet zo muzikaal? Dan is er altijd nog karaoke zingen. Je houdt er van of je haat het, maar het zorgt altijd voor een uitgelaten sfeer. Een karaoke machine is aardig prijzig, maar op internet zijn genoeg gratis karaoke plaatjes te vinden. Ga bijvoorbeeld maar eens naar Youtube.

Tip 5: Statafels

De belangrijkste tip hebben we voor het laatst bewaard. Zorg er ten alle tijden voor dat je genoeg statafels neerzet. Statafels zijn namelijk de ultieme sfeermaker. Ze zorgen er namelijk voor dat iedereen gezellig bij elkaar gaat staan en niet op de bank neerploft. Heb je geen statafels in huis dan kun je ze al voor een twee tientjes kopen of je kunt ze lenen van iemand. Er is altijd wel iemand die thuis nog een aantal statafels heeft staan.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Meer in bespaartips
Besparen op je printkosten

Heb je een printer thuis of op kantoor staan? Dan weet jij als geen ander dat dit grote geld slurpers...

Sluiten