«

»

Besparen op uw zorgverzekering

Het zorgseizoen staat weer voor de deur. De zorgpremies van 2014 zijn weer bekend. Maar hoe kies je nou de beste zorgverzekeraar, voor de meest gunstige prijs? Lees hieronder onze 8 tips om te besparen op uw zorgverzekering.

Tip 1: Kies voor een naturapolis

Veel verzekeraars bieden een naturapolis aan. Soms kunt u echter kiezen voor een restitutiepolis. Het verschil is dat bij een naturapolis de zorgverzekeraar de kosten betaald, bij een resitutiepolis betaalt de verzekerde (u in dit geval). Om te voorkomen dat je geld kwijt bent – en soms lang moet wachten – kun je dus beter kiezen voor een naturapolis.

Tip 2: Overstappen van zorgverzekeraar kan lonen

Rond november maken de zorgverzekeraars altijd de premies bekend. De zorgpremies in 2013 en ook voor 2014 zijn lager. Vergelijk jouw huidige premie met de premies van andere zorgverzekeraars. Er is veel keuze in zorgaanbieders, maak dan ook gebruik van de verschillende vergelijkingssites om de meest belangrijke verzekeraars eruit te pikken of bekijk deze top 10 zorgverzekeringen. Daarnaast bieden zorgverzekeraars soms een leuke aanbieding als je overstapt, dit kan soms een leuk extraatje zijn.

Tip 3: Wel aanvullend verzekeren?

Een aanvullende zorgverzekering kost jaarlijks gemiddeld € 310. En hoevaak wordt hier gebruik van gemaakt? Het is goed om voor jezelf te bepalen of je de aanvullende zorgverzekering ècht nodig hebt. Soms is het verstandig alleen van de tandartsverzekering gebruik te maken. Lees hierbij ook goed de voorwaarden, want het gebeurt ook dat er tot een bepaalde vergoeding wordt gedekt.

Grote en serieuze kwalen en aandoeningen worden vanuit de basisdekking vergoed. Aanvullende zorgverzekeringen zijn er om kosten aan bijv. brillen, steunzolen en fysiotherapie te vergoeden.

Tip 4: Sluit een aanvullende zorgverzekering ergens anders af

Er zijn maar weinig Nederlanders die dit doen. Maar het is verplicht om een basisverzekering af te sluiten als Nederlanders. Dit geldt uiteraard niet voor de aanvullende zorgverzekering. Het is dan ook mogelijk om later in het jaar een aanvullende zorgverzekering af te sluiten, of zelfs bij een andere zorgverzekeraar een aanvullend pakket aan te vragen. Vergelijk daarom niet alleen de basispremies, maar ook zeker de aanvullende pakketten.

Tip 5: Vergelijk de basispremies goed

Een besparing van € 10 per maand, kan voor 2 personen eenvoudig € 240 op jaarbasis opleveren. In tip 4 is ook genoemd om een aanvullend pakket bij een andere zorgverzekeraar af te sluiten, dus kies in eerste instantie voor een goede basispremie.

Tip 6: Kom je in aanmerking voor zorgtoeslag?

Voor een alleenstaande is de inkomensgrens € 30.939 en voor samenwonenden is deze € 42.438. Als je niet aan deze grens voldoet, dan kom je in aanmerking voor zorgtoeslag. Hiermee krijg je geld retour. Deze toeslag kun je bij je gemeente aanvragen of online. Bekijk op de site van de Belastingdienst of je in aanmerking komt voor zorgtoeslag.

Tip 7: Zorg goed voor jezelf

Start met bewegen, goed je tanden te poetsen en te stoppen met roken (bespaart ook geld). Het is bewezen dat mensen die fit en gezond zijn, een betere weerstand hebben en mentaal fitter zijn. Ga dan ook vaker sporten (pas op voor blessures) of plan op kantoor 15 min. in om te bewegen. Het wordt aangeraden minimaal 20 minuten per dag actief te bewegen.

Tip 8: Kun je in een collectiviteitsverzekering?

Via een collectiviteitsverzekering kun je soms tot wel 15% besparen op je zorgpremie. In een collectiviteitspakket worden meerdere verzekerden verzekerd. Voor een zorgverzekeraar biedt dit voordelen, omdat deze meer klanten kan verzekeren. Hiervoor wordt korting gegeven op de zorgpremie. Een collectiviteitsverzekering kun je al afsluiten via vereniging eigen huis, de Makro (bij OHRA) of misschien wel via je werkgever. Vraag op je werk dan ook even rond of je misschien wel in aanmerking komt.

Hopelijk kun je bovenstaande tips gebruiken om te besparen op je zorgpremie. Het is belangrijkste is wel dat je altijd goed verzekerd bent, want op je eigen gezondheid moet je niet besparen. Maar soms, is het toch mogelijk om slim geld te besparen. Als je zelf nog een goede tip hebt, laat deze dan gerust hieronder achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Meer in bespaartips, besparen, besparen verzekeringen, besparen zorgverzekering
Besparen op vakantie

Uit onderzoek van TNS NIPO is gebleken dat Nederlanders tenminste eens per jaar op vakantie gaan. Dit is onveranderd, ondanks...

Sluiten