«

»

Besparen op een gietvloer

Gietvloer prijs: hoe vind je een mooie gietvloer voor een goede prijs?

besparen op gietvloer

Een gietvloer heeft veel voordelen: deze vloer is waterdicht, makkelijk schoon te maken, werkt geluiddempend en zorgt ervoor dat de ruimte groter lijkt.  Reden genoeg dus om een gietvloer aan te schaffen. Gelukkig hoeft een gietvloer niet duur te zijn. Wij vertellen je waar je qua prijs op moet letten bij de aankoop van een gietvloer.

 

Hoe groter, hoe goedkoper

De prijs voor een vloer is afhankelijk van de hoeveelheid vierkante meter. Een gietvloer kost tussen de 30 en 150 euro per vierkante meter. Je betaalt een lager bedrag per vierkante meter als het om een grote ruimte gaat. Het is dus erg voordelig om een gietvloer te laten plaatsen in grote gebouwen zoals kantoorpanden, winkels of showrooms. Maar ook in een woning kun je besparen met een gietvloer door in de gehele woning een gietvloer te plaatsen. Natuurlijk kun je wel variëren in kleuren als je dit zou willen, dat heeft geen invloed op de prijs.

 

Ondergrond gietvloer

Ook de ondergrond kan invloed hebben op de gietvloer prijs. Een gietvloer kan niet op elk soort ondergrond geplaatst worden, de ondergrond moet vlak en stabiel zijn. Is de ondergrond niet geschikt of verkeert deze in een slechte staat? Dan zal de ondergrond eerst geëgaliseerd moeten worden voordat de gietvloer kan worden aangelegd. Het spreekt voor zich dat het in de prijs scheelt als de ondervloer al geschikt is om een gietvloer op te plaatsen.

 

Verschillende materialen

Als je een gietvloer wil laten plaatsen, kun je kiezen uit verschillende materialen. Zo kun je gaan voor een PU gietvloer, woonbeton, een design betonvloer, een betonlook vloer of vloercoating. De prijs verschilt per materiaalsoort. Ben je op zoek naar een goedkope gietvloer? Dan is vloercoating een goede optie. Deze vloer is minder dik dan de andere soorten gietvloeren. Hierdoor is er minder materiaal nodig en is de prijs hiervan lager. De kwaliteit hiervan is echter net zo goed.

 

Extra mogelijkheden

Het is ook mogelijk om je gietvloer te voorzien van een antisliplaag, extra geluidsdemping of vloerverwarming. Ook is het mogelijk om een bedrijfslogo of een ander ontwerp of patroon op de gietvloer te laten drukken. Deze extra’s worden uiteraard wel verrekend in de gietvloer prijs.

 

Laat je adviseren

Wil je meer weten over de prijs voor een gietvloer? Dan is het aan te raden om je te laten adviseren door een specialist. Die kan je precies vertellen welke gietvloer voor jou het meest geschikt is op basis van jouw woning, voorkeuren én budget.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Meer in besparen huishouden
bespaar met LED plafondlampen

LED lampen De lampen zoals we die kennen zullen steeds vaker vervangen gaan worden door LED lampen. Dat vervangen doet...

Sluiten