«

»

Besparen op je brandstof

De brandstofprijzen rijzen de laatste tijd de pan uit. Dus het laatste wat je nu wilt is teveel betalen voor je broodnodige uren in de auto. Maar hoe kun je een beetje besparen op je brandstof? Bekijk 5 handige tips die jou het maximale laten halen uit je brandstof!

Tip 1: Zorg voor een goede bandenspanning

Als je zorgt dat je bandenspanning op orde is, is dit niet alleen veiliger, maar bespaart ook nog eens flink wat brandstof. Doordat de bandenspanning goed is, rijdt je auto zuiniger. Je maakt het je auto tenslotte makkelijker om vooruit te komen. Een ander voordeel is dat je banden minder hard slijten en daardoor langer meegaan!

Weet je niet wat de ideale bandenspanning is voor jouw auto? Vaak staat dit aangeven in het tankklepje van je auto. Dit varieert meestal van 2.2 tot 2.6.

Tip 2: Download een handige ‘app‘ om goedkoop te tanken

Tegenwoordig heeft 60% van de Nederlanders een smartphone. Download op deze telefoon een handige app om goedkoop brandstof te tanken. Op deze manier weet jij waar je goedkoop kunt tanken en bespaar je enkele centen per liter.

En ga ook nooit, maar dan ook nooit langs de snelweg tanken. Vaak zijn de brandstofprijzen per liter enkele centen hoger. Dit kan je op jaarbasis euro’s schelen!

Tip 3: Zet de airco aan i.p.v. een raam open

Als je je raam openzet, dan krijgt je auto meer weerstand. Door deze weerstand heeft de auto meer moeite om vooruit te komen en heeft dus meer energie (brandstof) nodig om vooruit te komen. Hoewel het natuurlijk lekkerder is om een raampje open te zetten, raden wij toch aan om de airco aan te zetten. Dit scheelt je namelijk liters per jaar!

Tip 4: Vermijd onnodige bagage in je auto

Door veel bagage neemt het gewicht van je auto toe. Wanneer je dit niet nodig hebt, is dit erg zonde. Want doordat het gewicht van je auto toeneemt, verbruik je meer brandstof. Dus weg met die trekhaak, die sporttas en kratjes voor het statiegeld. En dit geldt natuurlijk ook voor extra passagiers!

Tip 5: Gooi je tank niet vol en rij zuiniger

Het gebeurt vaak dat de brandstofprijzen wekelijks stijgen. Profiteer dan ook van een lage brandstofprijs en tank wat extra. Hiermee kun jij voorlopig zonder problemen doorrijden. En een ander voordeel is dat je niet onnodig extra gewicht in je auto hebt, waardoor je zuiniger rijdt. Een nadeel is wel dat je vaker een pitstop moet hebben. Als je ook nog eens bij 2000 toeren doorschakelt, dan bespaar je nog meer aan brandstof.

2 reacties

  1. Bout

    Tank in België, het is al snel de moeite waard om een paar km om te rijden: het scheelt zo’n 30 tot 40 cent per liter. De prijzen in Duitsland weet ik niet.

  2. Carmen

    moet je wel in de buurt van de grens wonen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Meer in bespaartips, besparen, besparen brandstof
Goedkoop wassen en drogen

Wist u dat er heel goedkope huishoudelijke middelen soms net zo goed wassen als de dure merken? Niet? Lees dan...

Sluiten