«

»

Besparen op de aanschaf van je nieuwe boxspring

Ben je op zoek naar een kwalitatieve boxspring voor een niet al te hoge prijs? Dan ben je er misschien al achter gekomen dat dit nog niet zo’n gemakkelijke opgave is. Heb je wel een goedkope boxspring gevonden, dan is het nog maar afwachten of de kwaliteit goed is. Daarom geven we je in dit artikel enkele tips die je kunnen helpen bij het besparen op een kwalitatieve boxspring. Maar voordat we dit doen, is het allereerst belangrijk om enkele keuze criteria door te nemen. Zodat je weet welke boxspring je nodig hebt.

Tips bij het kiezen van een boxspring

 

De afmeting van de boxspring

Ten eerste is het belangrijk om te bepalen welke afmeting jij nodig hebt. Je moet dan eerst weten of je een 1 persoonsbed wilt of een 2 persoonsbed. De meest gangbare maat voor een 1 persoonsbed is: 90×200.

De meest gangbare maat voor een 2 persoonsbed is 160×200. Je hebt ook al 2 persoonsbedden vanaf 140×200, maar dan lig je meestal wel erg krap. Bij een 180×200 bed houd je lekker wat ruimte over en er zijn zelfs bedden van 200×200. Dit noemen we ook wel Kingsize bedden.

Er bestaat tot slot nog een andere maat, die tussen bovenstaande maten inzit. Dit is de maat 120×200. Dit noemen we ook wel een twijfelaar.

Ben je erg lang, dan is het verstandig om een grotere lengte maat te nemen. Je komt dan uit bij een lengte maat van 210 of 220.

De stoffering van de boxspring

Meestal heb je twee keuzes bij de stoffering van een boxspring, namelijk een kunstlederen afwerking of een stoffen afwerking. Hieronder laten we je de voor – en nadelen zien:

Stoffen afwerking:

Voordelen: Slijten minder snel
Nadelen: Neemt meer stof op

Kunstlederen afwerking:

Voordelen: Gemakkelijker schoon te maken
Nadelen: Slijten sneller

Keuze van het matras

Ook bij het matras kun je over het algemeen kiezen uit twee varianten, namelijk het geveerde matras en het schuimmatras. Een schuimmatras is bijna niet kapot te krijgen, maar biedt verder weinig ondersteuning voor de rug. Dit matras is dus niet geschikt voor mensen met rugklachten.

Geveerde matrassen zijn nog weer verder onder te verdelen, namelijk met pocketvering of met bonellvering. Het verschil tussen de twee soorten zit hem vooral in de verdeling van het lichaamsgewicht over het matras. Over het algemeen doet een matras met pocketvering dit beter dan een matras met bonellvering.

boxpsring

Besparen op je boxspring

Nu je iets meer informatie hebt over het type boxspring dat voor jou geschikt is, is het tijd om enkele tips te geven om op je boxspring te besparen.

Tip 1: Koop geen merk boxspring

Koop je een merk boxspring, dan weet je dat je niet alleen betaald voor de kwaliteit van de boxspring, maar ook voor het merk zelf. Dit geldt namelijk voor alle soorten producten. Aan de andere kant kun je natuurlijk ook zeggen dat een merk zichzelf bewezen heeft en dat daarom ook de kwaliteit bewezen is. Dit is natuurlijk waar. Echter zijn er ook boxsprings van onbekende merken die vrijwel net zo goed zijn als de bekende merken. Je bespaart dan wel heel veel op je aankoopprijs.

Tip 2: Koop een boxspring in de outlet

Er zijn regelmatig outlets te vinden waar je goedkoop een boxspring kunt scoren. Outlets kun je zowel in een fysieke winkel vinden als online.

Tip 3: Dagaanbiedingen of gewone aanbieding

Op het internet zijn talloze dagaanbieding sites te vinden. Houd deze in de gaten. Daarnaast zijn er natuurlijk talloze andere aanbiedingen te vinden, zowel online als in folders. Kortom blijf alert!

Tip 4: Showroom model

Koop je jouw boxspring in de winkel? Vraag dan zeker of het mogelijk is om een showroom model te kopen. Er is niets mis met deze boxsprings, maar je kunt al snel tot honderden euro’s besparen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Meer in besparen huishouden
Besparen op je printkosten

Heb je een printer thuis of op kantoor staan? Dan weet jij als geen ander dat dit grote geld slurpers...

Sluiten