«

»

Bespaartips voor aankoop van diamanten

Niet zo vaak denk je erover na om diamanten te kopen.

Mocht de gelegenheid zich toch voordoen en je besluit bijvoorbeeld voor jouw trouwdag een trouwring met een diamant te kopen dan hebben wij hier een aantal interessante tips voor de aankoop van diamanten.

besparen op diamanten

 Kwaliteitseigenschappen van een diamant

Voordat je op zoek gaat naar een diamant, is het handig om te weten hoe de prijs van een diamant tot stand komt. De prijs van een diamant wordt met name gevormd door de zogenoemde 4 C’s. Dit zijn de kwaliteiten van een diamant opgesplitst in de vier eigenschappen namelijk Carat (het gewicht), Clarity (de zuiverheid van een diamant), Color (kleur van de diamant) en Cut (hoe de diamant is geslepen).

Zo kan een kleinere diamant veel duurder zijn dan een veel grotere diamant. Dit is het geval als de kleinere diamant een veel mooiere transparante kleur heeft en veel beter is geslepen. Vaak lijkt het erop dat diamanten transparant wit van kleur zijn. Maar als je goed kijkt wijkt de kleur vaak wat af en hebben diamanten eigenlijk een lichtgele of zelfs een andere verkleuring.

Een volledig transparante diamant is dan ook zeer zeldzaam en daarom vaak ook heel kostbaar. Ook diamanten met een kleurafwijking, zoals blauw, roze of zwart zijn zeer zeldzaam en daardoor zeer kostbaar.

Ook de wijze waarop een diamant is geslepen heeft grote invloed op de prijs. Een diamant die slecht is geslepen, heeft niet de mooie tinteling waaraan je een diamant herkent. Meestal worden diamanten in briljantvorm geslepen omdat de diamant dan de maximale schittering geeft.

Prijsvergelijken
De prijs van een diamant wordt dus met name bepaald door de kwaliteit van de diamant (4 C’s) en zodra je prijzen van diamanten gaat vergelijken, dien je hier ook nadrukkelijk rekening mee te houden. Je onderzoekt dus niet alleen het gewicht van de diamant maar juist de combinatie van gewicht met een bepaalde kleur en zuiverheid. Vervolgens vergelijk je deze kwaliteiten ook bij andere aanbieders van diamanten. Zo kan je makkelijk besparen met deze tips.
Controleer online certificaat

Nadat je uiteindelijk een keus voor een specifieke diamant hebt gemaakt, op basis van de eerder genoemde kwaliteitseigenschappen, wil je natuurlijk ook weten of de genoemde kwaliteitseigenschappen waar zijn.

Om elke vorm van discussie binnen de professionele handel in diamanten te voorkomen over de kwaliteit van een diamant, zijn er certificaten door onafhankelijke instanties gemaakt die de kwaliteitseisen garanderen. Omdat elke diamant uniek is, hoort er bij elke diamant een uniek certificaat. De uitgegeven certificaten zijn vervolgens weer online te controleren op echtheid.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>