«

»

Bespaar op het comfortabele leven

Zodra we ouder worden, verschijnen er steeds meer kwaaltjes en pijntjes. Voor sommigen onder ons wordt normaal leven niet meer een gewoonte, maar een moeizame procedure. Dit geldt niet alleen voor ouderen, maar jammer genoeg ook voor lichamelijk gehandicapten. Bepaalde restricties zorgen ervoor dat gehandicapten het niet altijd even makkelijk hebben. Iets ‘’normaals’’ wordt ineens gecompliceerd en je voelt je niet meer comfortabel in je eigen huis. Naarmate technologie en onze kennis groeit kunnen we er gelukkig in deze tijd steeds meer voor zorgen dat iedereen op een normale manier kan leven. Het gebruik van bepaalde methodes en het aanschaffen van hulpmiddelen, kan een bijdrage leveren aan een comfortabel leven.

In je eigen huis wil je natuurlijk zo normaal mogelijk leven als het maar kan. Hiervoor zijn er in Nederland meerdere hulpmiddelen verkrijgbaar voor in huis. Als je bijvoorbeeld in een rolstoel zit, zijn deze hulpmiddelen er om je huis te voorzien van bepaalde apparatuur zodat je overal bij kunt komen. Dit zorgt ervoor dat wonen een stuk makkelijker wordt. De hulp die wordt aangeboden is vooral in verband met trappen, bedden en keukens. Voor mensen in een rolstoel is het moeilijk om op verhogingen te komen zonder hulp van een ander. Huisliften zijn ook een voorbeeld van deze hulpmiddelen. Een huislift is een vervangmiddel voor mensen die niet de trap op kunnen lopen of op simpele verhogingen kunnen komen. Via de huislift wordt je als het ware opgetild. De liften hoeven niet alleen gediend te worden als middel om een trap op te komen. Het gebruik van zogehete tilliften kan namelijk ook worden toegepast om ervoor te zorgen dat je in een bad of bedbox kan komen.

De toekomst

Nu is de tijd aangebroken dat we van wonderen allerdaagse realiteit kunnen maken. Gehandicapten waren normaal gesproken gedoemd om in de rolstoelen te blijven, maar daar komt een verandering in. Het bedrijf Suitx heeft de zogehete Exoskeletons ontwikkeld. De Exoskeleton is een soort van robotpak die invalide mensen helpt om te kunnen lopen. Het pak weegt 12kg en zit handig om je middel en benen. Het pak kan aangepast worden op maat van de persoon die het draagt. Het is wel een dure investering, gezien de kosten rond de 50.000 euro liggen. Het zal de handicap natuurlijk niet direct genezen, maar het zorgt wel voor preventie van andere pijntjes die veroorzaakt worden door overmatig zitten. De Exoskeleton is niet iets wat je zo 1, 2, 3 meeneemt en is dus echt bedoeld voor de langere trips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Meer in Uncategorized
Startpagina’s helpen geld te besparen.

Anno 2016 worden startpagina's nog dagelijks gebruikt door meer dan 1 miljoen mensen. Dit is voornamelijk de 55+ generatie. Wat...

Sluiten