«

»

5 tips om te besparen op een mobiel abonnement

Net als energie zijn abonnementen voor TV, internet en mobiel maandelijkse lasten. En juist op dit soort abonnementen kun je geld besparen door slim te kiezen! Lees deze 5 tips om geld te besparen op je mobiele abonnement.

Tip 1: Kies voor sim-only

Bij veel mobiele abonnementen krijg je een toestel cadeau, maar in werkelijkheid betaal je daar zelf voor. Telecomaanbieders tonen sinds 2015 aan wat de prijs van het abonnement en van het toestel is. Zo kun je zien hoeveel je voor een toestel betaalt. Soms is het handiger om een minder nieuw toestel te kopen en alleen een abonnement te nemen. Of als je toestel nog goed genoeg, kun je kiezen voor een sim only abonnement. Als je namelijk de aanschafprijs van een toestel neemt en terugrekend naar kosten per maand, zul je vaak voordeliger uit zijn. Dit is ook de reden dat steeds meer Nederlanders kiezen voor sim only.

Tip 2: Kijk kritisch naar je verbruik, misschien heb je wel niet zoveel nodig

Voordat je een nieuw abonnement gaat afsluiten, zorg dat je precies weet hoeveel minuten, MB’s en SMS-jes je verbruikt. Dit kun je achterhalen door het gebruik te controleren op je telefoon. Vaak staat dit bij je instellingen, maar soms kun je een datateller-app gebruiken om dit te meten. Zo kun je veel gerichter zoeken naar een aanbod dat bij jou situatie past, zonder dat je teveel uitgeeft aan minuten die je toch niet verbruikt of MB’s die je toch niet nodig hebt, omdat je steeds meer WiFi gebruikt.

Tip 3: Vergelijk de aanbieders

Zorg dat je bij het kiezen van een mobiel abonnement alle telecomaanbieders vergelijkt. Want elke aanbieder heeft een andere opzet van abonnementen. Zo krijg je soms standaard 4G bij de ene aanbieder en heb je soms een alles-in-1 bundel bij de ander. De enige manier om het voordeligste aanbod te vinden dat bij jou past, is door goed te vergelijken. Zeker als je weet wat je nodig hebt, dan vergelijkt dit toch een stuk makkelijker.

Tip 4: Kies voor een aanbieder waarbij je je bundel tussentijds kan aanpassen

Bij sommige aanbieders zit je de hele contractduur vast aan de bundel die je hebt gekozen. Vervelend als je tussentijds merkt dat je toch minder MB’s dan je bundel verbruikt en je dus onnodig aan je te dure abonnement vast zit. Een abonnement waarbij je je bundel tussentijds kan aanpassen, kan daarom extra handig zijn. Dit is bijvoorbeeld bij Simyo mogelijk, maar bij Telfort (ook sim only) zijn je bijvoorbeeld je minuten en MB’s 3 maanden geldig.

Tip 5: Misschien niet het allernieuwste 4G & meer WiFi gebruiken

Bijna alle aanbieders hebben tegenwoordig een 4G-netwerk. Giga-snel internet, maar hiermee verbruik je ook sneller je MB’s. Met 4G verbruik je niet per se meer dan 3G, maar het is vooral stukken sneller, waardoor je misschien ook meer gaat gebruiken. Het is echter wel zo dat bepaalde apps, zoals YouTube, overschakelen op een hogere beeld- en geluidskwaliteit bij 4G-gebruik. Deze extra kwaliteit neemt wel extra dataverkeer in beslag.

Ook kun je overwegen vaker op WiFi te gaan. Dit kan bijvoorbeeld door WiFi te gebruiken op je werk, bij vrienden en kennissen. En als je internet van Ziggo hebt, kun je overwegen om WiFi-spots te activeren. Dit betekent dat je WiFi kunt gebruiken van andere klanten van Ziggo, als zij dit ook geactiveerd hebben. Verder is het vaak mogelijk om op openbare plekken gratis WiFi te gebruiken, maar met het gebruik hiervan dient zeer voorzichtig opgegaan te worden. Er zijn genoeg voorbeelden van misbruik van deze openbare WiFi-netwerken, wees hiervan bewust als je deze netwerken gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Meer in bespaartips, besparen, besparen vaste lasten
Leuk huis inrichten met beperkt budget

Een warm en gezellig huis is wel zo fijn. Veel mensen hebben in deze tijd niet al te veel geld...

Sluiten