«

»

5 handige bespaartips voor senioren

besparen met schenkingen

Als u met pensioen gaat heeft u eindelijk tijd om alles te doen waar u eerst misschien geen tijd voor had. Zoals een mooie vakantie of die ene hobby die al die tijd is blijven liggen. Maar de meeste gepensioneerde senioren hebben wel wat minder te besteden dan in hun werkende leven. Gelukkig dalen de kosten ook en zijn er verschillende manieren waarop u kunt besparen op de vaste lasten. Wij zetten 5 bespaartips voor senioren op een rij.

Profiteer van ouderenkorting

Senioren kunnen in het openbaar vervoer en bij musea vaak profiteren van ouderenkorting. Ook bij sommige restaurants wordt een korting gegeven voor ouderen. Oudere mensen eten over het algemeen minder, en krijgen dan voor een lagere prijs een kleinere portie aangeboden. Er zijn ook ouderenbonden die verschillende kortingsmogelijkheden bieden voor senioren.

Maak gebruik van belastingvoordelen

Senioren met een lager inkomen kunnen gebruikmaken van belastingvoordelen. Denk hierbij aan zorgtoeslag en huurtoeslag. Daarnaast kunt u met uw familie veel geld besparen door slim om te gaan met erfbelasting en schenkingen.

Vergelijk verzekeringen en abonnementen

Door jaarlijks energiekosten, verzekeringen en telecomabonnementen te vergelijken kunt u veel besparen. Nieuwe klanten krijgen vaak lagere tarieven dan bestaande klanten. Veel energieleveranciers bieden bijvoorbeeld een welkomstkorting aan voor nieuwe klanten. Door jaarlijks te vergelijken kunt u elk jaar opnieuw gebruikmaken van deze korting.

Bespaar op de zorgverzekering

Het is verstandig om online verschillende zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Een internetlabel is vaak goedkoper. Daarnaast loont het om de dekking van uw zorgverzekering eens goed onder de loep te nemen. Verzeker niet meer dan nodig is. Een aanvullende tandartsverzekering bij de zorgverzekering is bijvoorbeeld vaak niet nodig. De tandartskosten zijn jaarlijks namelijk doorgaans lager dan de jaarpremie voor deze aanvullende verzekering.

Abonnementen van tijdschriften en kranten

Heeft u abonnementen voor tijdschriften en/of kranten? Bekijk dan eens in het jaar of u hierop kunt besparen. Je kunt overwegen om voor een online abonnement te gaan, deze zijn vaak goedkoper. Zeg abonnementen van tijdschriften of kranten op als u deze eigenlijk niet meer leest. Daarnaast is een telefoontje om een lager tarief te vragen ook snel terugverdiend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Meer in besparen
Zwangerschap: vruchtbaarheid en de zorgverzekering

Zwangerschap is een van de mooiste dingen die iemand mee kan maken. Dat betekent niet dat het makkelijk is. Tijdens...

Sluiten